خواص گیاه خرفه

نام فارسی: خرفه

نام علمی: .Portulaca oleracea L

 Porcellane, Pourpier commun, Pourpier potager

نام انگلیسی: Common purslane

 

خرفه ، گیاهی است از تیره خرفه، علفی، گوشت دار و یک ساله که برگ هایی متقابل و گل هایی کوچک و به رنگ زرد دارد. نژادهای وحشی آن عموما ساقه های گسترده بر سطح زمین ولی نژاد پرورش یافته آن، ساقه ای ضخیم، گوشت دار، به وضع قائم و به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتی متر دارند. نمونه های وحشی آن معمولا در بوستان ها، کنار جاده های متروک، حاشیه دریاچه ها و اراضی شن زار مناطق معتدله و نواحی سایه دار یافت می شود

برای کسانیکه که از حرارت و گرمای کبد رنج می‌برند، یکی از بهترین خوراکی‌های خنک کننده بی عارضه با کلی خاصیت خرفه هست. چرا که خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حكمای طب سنتی خیلی سرد و تر و دارای نیروی قابضه است و مدر است و معتقدند كه برگ و ساقه آن مسكن صفرا است.

آش خرفه در جنوب مرسوم هست؛ بورانی خرفه یا حتی بصورت خام همراه با سبزی خوردن براحتی قابل استفاده هست.

این سبزی با خواص خارق العاده‌ش، بهترین جایگذین آبدوغ خیار می‌باشد چرا که هیچ کدام از عوارض ماست و دوغ را ندارد. (برای آشنایی با آبدوغ خیار کلیک نمائید.)

خرفه با کاهش تصلب شرائین خطر سکته قلبی را کاهش می‌دهد و به کاهش وزن افراد گرم مزاج کمک می‌کند.

از نظر طب رایج حاوی مقادیر بسیاری امگا ۳ و دوپامین و ریزمغزی‌های فراوان دیگری می‌باشد.

برای درمان بیــش فعــالی و اوتیســـم بسیار کاربرد دارد.

برای درمان اســـهال و بواســیر و خونریزی گوارش مفید است.

خرفه حرارت خون و کبد و معده را تسکین می‌دهد؛ سردرد گرم را رفع و عطش را تسکین می‌دهد، ادرارآور و در خرد کردن سنگ مثانه مؤثر است همچنین در مبتلایان به دیابت که گرم‌مزاج باشند، قند خون را کاهش می‌دهد.

و نیز از رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم که فرمودند: «علیکم بالفرفخ.» یعنی «بر شما باد خوردن خرفه

چرا؟ «…آن زیرکی دهد و اگر یک چیز باشد که عقل را افزون کند، همان است.»

خواص خرفه ، خواص خرفه در طب سنتی ، معرفی گیاه خرفه ، سایت رسمی حکیم حسین خیراندیشمنبع:
خواص خرفه ، خواص خرفه در طب سنتی ، معرفی گیاه خرفه ، سایت رسمی حکیم حسین خیراندیش

نماهنگ زیبا و جذاب " اهمت ورزش و سلامتی"

اهمیت گیاه کَبَر (نام علمی: Capparis spinosa)،یا لگجی در هضم غذا

خواب بعد از غذا