طرز تهیه سوپ مرغ و جوجه

بیشتر افراد بر این باورند که توصیه مادر بزرگ ها برای خوردن کاسه سوپ جوجه یا مرغ در روزهایی که سرماخورده اند، ریشه در باورهای قدیمی آنها داشته و علمی نیست. اما باید بدانید سوپ مرغ بویژه انواعی که با گوشت بلدرچین یا بوقلمون تهیه می شود حاوی پروتئین باکیفیت است و می تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت و به طور طبیعی اثرات مخرب ویروس ها و سموم میکروب ها را خنثی کند.

 

به گفته پژوهشگران سوپ جوجه خاصیت ضدالتهابی دارد و می تواند موجب تسکین گلو درد شود و به دلیل دارا بودن نوعی اسیدآمینه قوی این توانایی را دارد که همچون داروهای خلط آور به خروج ترشحات مخاطی از ریه و بینی کمک کرده و بویژه انواعی که با شلغم، کرفس، هویج، پیاز و جعفری مخلوط است کمک می کند تا در حین بیماری راحت تر تنفس کنید.

 

این سوپ اگر با پیاز زیادی تهیه شود مواد گوگردی پیاز می تواند از طریق خون وارد ریه ها شده و عفونت مجاری تنفسی را التیام و به دفع سموم کمک کند. البته تعدادی از متخصصان بر این باورند که در سوپ کودکان از سبزی های حاوی نیترات همچون هویج و اسفناج استفاده نشود، چرا که مواد نیتراتی طی باقی ماندن در سوپ به آنزیمی خطرناک تبدیل و موجب بروز مسمومیت در کودکان شده و با افزایش نیتریت بزاق، سبب تخریب ویتامین A وC در بدن می شود.

مواد لازم برای ۴ نفر

سینه مرغ

۲۵۰ گرم

هویج

۲ عدد متوسط

سیب زمینی

۲ عدد متوسط

لیمو ترش

۱ عدد

پیاز

۱ عدد بزرگ

سیر

۱ حبه

جعفری

۵۰ گرم

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

زردچوبه و روغن

به اندازه کافی

دستور پخت سوپ مرغ

مرحله اول

برای تهیه سوپ مرغ خوشمزه ابتدا گوشت مرغ را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و بدون روغن کمی تفت می دهیم سپس مقدار خیلی کمی روغن به همراه زردچوبه به گوشت مرغ اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم سپس ۲ لیوان آب جوش اضافه می کنیم.

مرحله دوم

اجازه می دهیم گوشت مرغ به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش بماند تا علاوه بر اینکه بوی زهمش از بین برود ، نیمپز نیز شود. پس از اینکه گوشت مرغ نیمپز شد آنرا به صورت ریش ریش یا نگینی خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله سوم

در این مرحله سیر و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و در یک قابلمه مناسب با مقداری خیلی کمی روغن تفت می دهیم تا مخلوط سیر و پیاز سبک شود. توجه داشته که در این مرحله باید روغن خیلی کمی اضافه کنید زیرا روغن زیاد باعث چرب شدن سوپ می شود.

مرحله چهارم

پس از اینکه سیر و پیاز سبک شدند مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم. در ادامه گوشت مرغ خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و چند دقیقه به همراه مخلوط سیر و پیاز تفت می دهیم.

مرحله پنجم

در این مرحله ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می بندیم تا گوشت مرغ به طور کامل بپزد. پس از گذشت ۳۰ دقیقه هویج ها را به صورت نگینی یا حلقه ای خرد می کنیم سپس به قابلمه سوپ اضافه می کنیم.

مرحله ششم

۱۵ دقیقه پس از اینکه هویج ها را اضافه کردیم سیب زمینی ها را به صورت نگینی خرد کرده و به قابلمه سوپ اضافه می کنیم. وجه داشته باشید سیب زمینی ها را همزمان با دیگر مواد اضافه نکنید زیرا خیلی زود له می شوند.

مرحله هفتم

در ۱۵ دقیقه پایانی پخت سوپ جعفری را خرد کرده و به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به سوپ اضافه می کنیم. پس از اضافه کردن جعفری به هیچ وجه درب قابلمه را نگذارید زیرا باعث بد رنگ شدن جعفری ها می شود.

مرحله هشتم

پس از اینکه سوپ به طور کامل آماده شد آنرا در ظرف سوپخوری می کشیم و با جعفری خرد شده و برش های لیمو ترش تزیین می کنیم. آب لیمو ترش را می توانید داخل سوپ بریزید یا اینکه پس از آماده شدن سوپ در کنار سوپ سرو کنید.

نکات پخت سوپ مرغ

لعاب دار کردن سوپ مرغ

سوپ مرغ از انواع سوپ هایی محسوب می شود که آبکی است و لعاب ندارد ، اگر دوست دارید سوپ مرغ شما کمی سفت و لعاب دار شود می توانید هنگام اضافه کردن هویج ها به اندازه یک مشت کوچک رشته ورمیشل خرد شده ( یا پودر شده ) به سوپ اضافه کنید تا سوپ شما لعاب دار شود.

خوشرنگ شدن سوپ مرغ

رنگ سوپ مرغ به دلیل استفاده از زردچوبه معمولا زرد کمرنگ است و ممکن است خیلی افراد ظاهر این سوپ را نپسندند. برای خوشرنگ تر شدن سوپ مرغ می توانیم ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در روغن سرخ کنیم، سپس به سوپ اضافه کنیم.

استفاده از عصاره مرغ

در صورت تمایل می توانیم برای خوشمزه تر شدن سوپ مرع از عصاره مرغ نیز در این سوپ استفاده کنیم. توصیه ما استفاده از عصاره مرغ خانگی است که طعم فوق العاده مطلوبی به سوپ مرغ می دهد.

طرز تهیه عصاره مرغ

طرز تهیه عصاره مرغ برای نوزاد الیت در شیشه استاک نی نی سایت برای کودک

عصاره مرغ یکی از طعم دهنده های پر مصرف بین المللی است که برای انواع غذاها استفاده می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم عصاره مرغ

ران مرغ

۱ عدد

هویج

۳ عدد متوسط

جعفری

۱ لیوان

ساقه کرفس

۲ عدد

پیاز

۱ عدد بزرگ

سیر

۳ حبه

برگ بو

۳ عدد

شکر

۱ قاشق غذاخوری

نمک

۴ قاشق غذاخوری

دستور تهیه عصاره مرغ

مرحله اول

برای تهیه عصاره مرغ خانگی ابتدا هویج را پوست می گیریم، سپس به همراه کرفس، پیاز، جعفری، سیر، برگ بو داخل میکسر یا غذاساز می ریزیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه استخوان های موجود در گوشت مرغ را خارج می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله گوشت مرغ را نیز اضافه می کنیم و با دیگر مواد میکس می کنیم تا یکدست شوند، سپس نمک و شکر را اضافه می کنیم و مجددا مواد را میکس می کنیم تا کاملا مخلوط شوند. در ادامه فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله داخل سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم، سپس مواد را درون سینی فر به صورت یکدست پهن می کنیم. در ادامه پس از اینکه فر کاملا گرم شد، سینی فر را به مدت ۹۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم.

مرحله چهارم

پس مدتی مواد داخل سینی شروع به آب انداختن می کنند که بای گذر زمان آب دروت سینی فر کشیده می شود و مواد خشک می شوند. پس از اینکه آب درون سینی فر کشیده شد باید مواد را هر ۱۰ دقیقه یک بار زیر و رو کنیم تا نسوزند.

مرحله پنجم

پس از اینکه مواد کاملا خشک شدند، سینی فر را خارج می کنیم و اجازه می دهیم مواد خنک شوند. در ادامه مواد را درون غذساز یا میکسر می ریزیم و به طور کامل پودر می کنیم، سپس عصاره مرغ را درون یک ظرف درب دار می ریزیم.

مرحله ششم

این عصاره را می توانیم به مدت ۲ تا ۳ ماه با کیفیت و عطر عالی در ظرف درب بسته ( هوا نباید وارد ظرف شود ) در فریزر نگهداری کنیم. برای مصرف هم هر قاشق چایخوری از این عصاره برابر با یک بسته استاک یا عصاره مرغ است.

منبع:تبیان 

chishi.ir